O nama

Osnovani smo 2001. godine sa sedištem u Požegi. Bavimo se livenjem lakih metala, odnosno legura aluminijuma. Proizvodnju smo počeli u sopstvenom poslovnom prostoru, a 2005. godine prostor unapređujemo u namenski izgrađenu halu za delatnost kojom se bavimo. U novom poslovnom prostoru imamo proizvodni deo, radionicu za doradu odlivaka, alatnicu, deo gde su instalirane peći za topljenje, kancelarijski deo kao i prostor za skladištenje gotovih proizvoda. U 2015. godini povećan je proizvodni deo.

 

Proizvodni program se sastoji od velikog broja različitih proizvoda (odlivaka) koje lijemo u metalnim kalupima i kalupima od peska.

 Proces proizvodnje se satoji od topljenja aluminijumskih legura. Sirovine koje koristimo su: ingoti zagarantovanog sastava ili otpadni aluminijum koji u daljem procesu modifikujemo, prečišćavamo i prilagođavamo potrebama kupaca.

 

Najveći deo naših proizvoda kasnije ide na mašinsku obradu, a zatim na ugradnju. Koriste se kao delovi u raznim oblastima, kao što su:

 

 

 

 

 

Većina naših proizvoda se ugrađuje u mašine i sklopove za inostrane kupce iz Italije, Švajcarske, Nemačke, Austrije, a od 2014. godine dobili smo i

kupca iz Amerike. Na domaćem tržištu takođe sarađujemo sa velikim brojem firmi.

 

Naši proizvodi koji se nalaze u sklopovima različitih mašina izlagani su na najvećim sajmovima u Italiji i Francuskoj, kao i na dosta drugih sajmova širom Evrope.

 

Trudimo se da odgovorimo na najveće zahteve naših poslovnih saradnika u smislu poboljšanja usluge i kvaliteta.

 

Mašinskom obradom i ugradnjom naših proizvoda u mogućnosti smo da kompletiramo našu ponudu.

 

Proširenje proizvodnog programa i poboljšanje kvaliteta su prioriteti u našem budućem poslovanju.

Solidus u medijima

Prilog u Dnevniku 2 Radio televizije Srbije - 05.10.2015.

Prilog u Dnevniku 2 Radio televizije Srbije - 02.01.2016.